Intiaanit tullee! -radiodokumentti YLE Areenalla

Iriadamant. Elokuussa 1991 Sanginjoelle majoittui joukko elämäntapaintiaaneja, ihmisiä monista maista ja kulttuureista, jotka haaveilivat elämästä luonnossa alkuperäiskansojen tapaan. Leirissä vieraili myös paikallisia hämmästelemässä vaihtoehtoista elämäntapaa. Kuva Ilpo okkonen (Vastakohtien Oulu -kirja, 2015, Ilpo Okkonen)

Kuva Ilpo Okkosen Vastakohtien Oulu -kirjasta.

Intiaanit Tullee! Ylistetty radiodokumentti Ilpo Okkosen nuoruusvuosista elämäntapaintiaanien elämästä ja edesottamuksista. (Käsikirjoitus ja ohjaus Kai Rantala ja Katariina Kaila, äänisuunnittelu Kai Rantala, tuottaja Hannu Karisto.)

Intiaanit tullee! -sarja vie kuulijan ensimmäistä kertaa elämäntapaintiaanien leirin sisään ja lööppien taakse. Ilpo Okkonen, mies joka toi leirin Suomeen 1991, kertoo ensimmäistä kertaa julkisesti koko tarinan. Intiaanileiri vei Okkosilta lähes kaiken ja jäljelle jäi traumat. Nyt aika on kypsä ja Ilpo valmis kertomaan mitä leirissä tapahtui.
Käsikirjoitus ja ohjaus Kai Rantala ja Katariina Kaila, äänisuunnittelu Kai Rantala, tuottaja Hannu Karisto.

https://areena.yle.fi/1-4172970

Kuuntele tai lataa koko sarja podcastina Yle Areenassa.
Radio Suomi 2 osaa/viikko, tiistaisin ja torstaisin 1.8.-5.9. 2017 klo 20:20
Suora intiaanit tullee! -ilta Radio Suomessa 5.9. viimeisen osan esityksen jälkeen.

Yli 25 vuotta kateissa ollut elämäntapaintiaanien arkisto löytyi Okkosten vintiltä. Laajempi verkkoartikkeli, sisältäen ennennäkemätöntä materiaalia, julkaistaan 5.9.