Informaatiota animaation keinoin – Uusi joukkoliikennejärjestelmä tutuksi

Animaatio Oulun bussipysäkeille

Oulun 41 suurimmalle bussipysäkille oltiin asentamassa huhtikuun alussa pysäkkinäyttöjä. Näytöt kertovat seuraavien lähtöjen ennustetut ajat ja bussien sijainnit kartalla. Ennen käyttöönottoa näytöillä haluttiin esittää piirrosanimaatiota, joka kertoisi matkustajille järjestelmän toiminnasta sekä markkinoisi tietopalvelua. Oulunliikenne.fi lähestyi IOStudiota ja pyysi kustannustehokasta ja nopeaa ratkaisua.

Asiakkaan toiveena oli sarjakuvamainen, leikkimielinen ja värikäs animaatio, joka toteutettaisiin vektorimuodossa. Hahmojen taustalle haluttiin Oulun kaupungin siluetti.

IOStudion tiimi teki kuvakäsikirjoituksen sekä alustavan hahmo- ja taustasuunnitelman. Asiakkaan palautteen jälkeen toteutimme lopullisen kuvituksen animaatiota varten. Tiimin tukena animoinnissa oli Oulu3D:n Mikko Väisänen.

Vaikka Google Analyticsiä ei pysäkille voikaan asentaa, suorittamamme salapoliisityön perusteella animaatio näyttää keränneen runsain määrin katselukertoja ja herättäneen ihastusta paikallisissa matkalaisissa.

Lisää kuvia työnäytteissä.
Katso animaatio YouTubessa.